Verificarea alunitelor

Ce sunt alunitele

Nevi (sau alunite) sunt tumori benigne formate prin proliferarea celulelor pigmentare (melanocite), localizate de obicei la nivelul pielii. Denumirea corecta a alunitelor este de nevi melanocitari sau nevi nevocelulari. Alunitele care contin pigmentul melanina mai sunt numite si nevi pigmentari.

O alunita poate fi prezenta de la nastere (nev congenital) sau poate aparea mai tarziu (nev dobandit). Exista numeroase subtipuri de nevi congenitali si nevi dobanditi.

Aproape orice persoana are cel putin o alunita, iar aproximativ 1% din oameni se nasc cu unul sau mai multi nevi melanocitari congenitali.

Oamenii cu pielea mai deschisa tind sa aiba mai multe alunite decat cei cu pielea mai inchisa la culoare.

Cauza exacta a formarii alunitelor nu este cunoscuta, insa este clar ca numarul total al alunitelor unui individ depinde de factori genetici, expunerea la soare si statusul imun.

Necesitatea controlarii alunitelor

La inceput, melanomul poate sa arate la fel ca o alunita benigna, dar in timp isi modifica structura si dimensiunile. Melanomul este o proliferare maligna (canceroasa) de melanocite, reprezentand cea mai frecventa cauza de deces cauzat de cancerele de piele.  In plus, este demonstrat ca oamenii care au un numar crescut de alunite au un risc mai mare de a dezvolta melanom, decat cei care au putine alunite.

Cand observam una dintre urmatoarele caracteristici ale alunitelor, este util sa le controlam:

O alunita care si-a schimbat dimensiunile, forma, structura sau culoarea

O alunita noua care a aparut la varsta adulta (peste 40 ani)

O alunita foarte diferita de celelalte alunite de pe corp

O alunita asimetrica, cu margini neregulate, cu mai multe culori, cu diametrul >6mm

O alunita care sangereaza

Controlul alunitelor

Specialistii de laClinica Dermafam  va asteapta pentru o consultative deratologica cu o experienta vasta in domeniu si unele dintre cele mai performante aparate pentru o verificare rapida si depistarea imediata a alunitelor problema.

Un control periodic va poate salva de cancer. Desi circula numeroase retete de tratare naturista a alunitelor sau eliminarea naturala a lor, cea mai importanta parere despre starea alunitelor dumneavoastra  o aflati de la medicul dermatolog.

Programati-va acum, pentru a beneficia de tratamente de estetica medicala de ultima generatie, cu produse de top in lume si tehnici de injectare minim-invazive cu rezultate naturale, durabile si la cel mai bun raport calitate/pret din Cluj Napoca.

Medicii nostri specialisti, va primesc cu drag intr-o astmosfera calda si prietenoasa.