Tratarea Acneei

Noul concept in Tratarea Acneei

In cadrul Clinicii dispunem de toata gama de aparatura si de pregatirea profesionala necesara tratarii cu success a tuturor tipurilor de acne si in acelasi timp putem sa va oferim si consultanta in nutritia pacientului acneic.

Tratamentele conventionale se pot asocia cu tratamente moderne fizicale sau laser. Se utilizeaza peelingurile chimice, dermoabraziunea, tratamentele laser PDL atat in faza inflamatorie cat si in cazurl cicatricilor, ablatia laser sau radiofrecventa ablativa, fiind de electie in cazul cicatricilor post acneice si nu numai.

Ce este acneea? Cum se formeaza?

Acneea este o afectiune a pielii cauzata de tulburarea metabolismului glandei sebace prin cresterea secretiei sale si proliferarea excesiva a celulelor din canalul acesteia. Pe acest fond apar chisturi de diferite dimensiuni, al caror continut se poate inflama si infecta. De obicei, la baza este un dezechilibru al hormonilor sexuali, dar si modificarea metabolizarii acestor hormoni in glanda sebacee. Pe fondul unei predispozitii genetice, apar ca factori declansatori sau agravanti stresul, poluarea, alimentatia, ovare polichistice, diferite medicamente sau modalitati de ingrijire a pielii, expunerea la soare, etc.

Acneea reprezinta o problema din ce in ce mai frecventa cu impact emotional si social major, afectand cu preponderenta adolescentii, dar si adultii.

Acneea are diverse faze de evolutie. La inceput apar microchisturile (comedoanele), care pot ramane in aceasta faza, fie cu canalul de evacuare deschis, permitand oxidarea continutului lor (aspectul de puncte negre – culoarea neagra din capatul comedonului fiind data de oxidarea acestei secretii si innegrirea ei), fie comedoane inchise sau albe, cu obstructia completa a canalului de evacuare. Acneea poate sa ramana in aceasta faza, numindu-se microchistica sau comedoniana.

Prin inflamarea continutului apar zone rosii dureroase, numite papule. Suprainfectia lor determina aparitia pustulelor (punctelor de puroi).

Continuarea secretiei glandei sebacee inchise poate determina dezvoltarea unor chisturi mai mari, inflamarea lor poate determina noduli profunzi, durerosi, foarte inestetici, care se vindeca cu cicatrice. In cazuri foarte avansate leziunile profunde pot comunica intre ele, dand aspectul de abcese si flegmoane cu un aspect inestetic si evolutie foarte dificila.

Foarte frecvent, acneea poate apare si in urma folosirii de produse cosmetice neadecvate tipului de piele grasa sau mixta. Ca urmare consultul dermatologic este esential pentru un tratament corect individualizat pentru fiecare pacient in parte.

Programati-va acum, pentru a beneficia de tratamente de estetica medicala de ultima generatie, cu produse de top in lume si tehnici de injectare minim-invazive cu rezultate naturale, durabile si la cel mai bun raport calitate/pret din Cluj Napoca.

Medicii nostri specialisti, va primesc cu drag intr-o astmosfera calda si prietenoasa.