Tratamentul VENELOR VARICOASE prin SCLEROTERAPIE

Ce sunt vele varicoase

Diagnosticata tardiv si lasata, de multe ori, netratata o boala venoasa cronica poate fi descoperita in stadia incipiente si tratata imediat de la aparitia primelor varice. Diagnosticarea precoce este cea mai indicata iar pentru a minimiza riscul cronicizarii acestei afectiuni va asteptam la TheBeautyClinic  pentru o consultatie medicala personalizata.

Varicele netratate, pot duce la complicatii precum tromboza venoasa suoperificiala sau profunda (cheaguri de sange) sau ulcer varicos (rani deschise), care pot pune chiar si viata in pericol astfel este important sa apelati la specialisti cat mai devreme.

Procedura

La ora actuala, exista mai multe alternative in vederea rezolvarii venelor varicoase, iar pentru un nimic discomfort si un efect garantat, recomandam scleroterapia.

Realizata fara anestezie si in regim ambulator, in mai putin de o ora, scleroterapia este indicata pentru varice (vene dilatate, cu un diametru de cel putin 4 mm) si este cea mai putin invaziva dintre procedurile existente pe piata.

Se incepe cu marcarea punctelor in care va fi injectata substanta sclerozanta, identificate in urma consultului medical sau cu ajutorul unor investigatii precum ecografia Doppler. Acele sunt mai intai pozitionate si fixate, iar injectarea substantei se face in venele golite de sange (datorita pozitiei adecvate in care este asezat pacientul). Substanta chimica introdusa are un efect iritant, ce determina inchiderea vasului respectiv, care va deveni astfel aproape invizibil la nivelul pielii.

Se mentine compresia membrului respectiv pentru a evita contactul sangelui cu substanta iritanta, prin bandajare, ceea ce previne riscul formarii unor cheaguri de sange. O perioada dupa interventie, aspectul poate fi neplacut din cauza venelor sclerozate si al inflamatiei usoare a punctelor de patrundere a acelor, insa rezultatele vor fi vizibile dupa vindecare. Pacientul va purta ciorapi de compresie medicinali pana la vindecarea completa, insa nu exista alte restrictii in afara de statul in picioare timp indelungat sau activitatile fizice prea solicitante pentru membrele inferioare. In cazul scleroterapiei cu laser sau radiofrecventa, principiul este asemanator, cu diferenta ca vasul este sclerozat prin intermediul energiei termice, nu al unei substante chimice, si se realizeaza cu anestezie.

Despre Venele Varicoase

Circulatia venoasa in sensul opus fortei gravitatiei presupune un efort constant din partea organismului, iar problemele apar atunci cand circulatia nu se mai desfasoara normal, din cauza valvelor venoase care nu mai functioneaza corect. Astfel, sangele stagneaza, presiunea la nivelul peretilor venelor creste, in acest fel venele se dilata si, in timp, devin varicoase. Nu au fost identificate cauzele exacte, insa exista o serie de factori de risc, printre care factorul genetic, greutatea in exces, stilul de viata sedentar sau profesiile care presupun ortostatismul prelungit duc la disfunctia valvulara. Multe persoane ignora simptomele debutului bolii venoase cronice, precum senzatia de picioare grele, durerea la nivelul membrelor inferioare, furnicaturile si gleznele umflate, simptome ce pot fii ameliorate cu ajutorul exercitiilor fizice, purtarii ciorapilor de compresie si scaderea in greutate acolo unde este cazul. Repetate, acestea sunt un semnal de avertizare pentru aparitia varicelor.

Programati-va acum, pentru a beneficia de tratamente de estetica medicala de ultima generatie, cu produse de top in lume si tehnici de injectare minim-invazive cu rezultate naturale, durabile si la cel mai bun raport calitate/pret din Cluj Napoca.

Medicii nostri specialisti, va primesc cu drag intr-o astmosfera calda si prietenoasa.