Tratamentul Ridurilor de Expresie cu Botox

Tratamentul cu injectii Botox este solutia rapida si sigura pentru indepartarea ridurilor si pentru a arata mai bine, mai tanara si proaspata pentru o perioada lunga de timp. Tratamentul cu Botox este folosit in special pentru a estompa si elimina ridurile de la ochi, ridurile de pe frunte si de pe gat, ridurile dispuse in jurul buzelor, sau in cazul persoanelor foarte expresive ridurile care pot aparea pe nas sau pe obraz.

Botox-ul cosmetic , sau toxina botulinica tip A este de fapt o proteina naturala produsa de bacteria Clostridium botulinum , care este purificata si moderata ca sa poata fi folosita in siguranta in procedurile de infrumusetare.
Toxina Botulinica tip A, este folosita in scopuri terapeutice de peste 20 de ani pentru tratamentul strabismului, torticolisului, spasmului facial si blefarospasmului.
Ulterior Toxina Botulinica a fost folosita in tratamentul cosmetic al ridurilor faciale de expresie, sub denumirea de Botox in SUA, iar in Europa sub denumirea de Dysport.
Dupa injectare, muschii raspunzatori de aparitia ridurilor, se relaxeaza determinand intinderea tegumentului supradiacent, ca rezultat pielea ramane intinsa si neridata in timp ce musculatura faciala netratata continua sa se contracte normal. Deasemenea pielea va capata o culoare mai aprinsa si mai luminoasa ca urmare a vasodilatatiei locale cu o oxigenare bogata a tegumentului.

Injectiile cu Botox reprezinta un tratament cosmetic pentru tratarea ridurilor fine cat si a celor profunde si se foloseste in general la etajul superior al fetei. Zonele ce pot fi tratate sunt :

  • ridurile transverse a fruntii (muschiul frontal)
  • ridurile de la coltul ochiului care formeaza asa numita laba gastii (muschiul orbicular)
  • riduri verticale si orizontale dintre sprancene si la radacina nasului (muschiul procerus si muschiul corrugato)

Tratamentul cu injectii Botox este o procedura simpla si sigura. Botox-ul se va injecta cu un ac fin in zona dorita. In functie de aria tratata sunt necesare intre 4 – 10 injectii. Deoarece acul este fin si se injecteaza cantitate mica de toxina botulinica, durerea este minora. Nu este necesara anestezia locala si nici internare, va puteti relua imediat activitatea. Puteti chiar sa conduceti masina.
Tratamentul cosmetic cu injectii Botox este foarte avantajos prin faptul ca nu exista nici o perioada de recuperare a pacientului ce a urmat tratamentul. Toata procedura dureaza 15 – 20 de minute.
Botox-ul incepe sa-si faca efectul in 24 de ore de la administrare. Rezultatele se pot vedea dupa 7 – 14 zile pe baza unor poze comparative realizate inainte si dupa tratament. Datorita mecanismului sau de actiune efectul Toxinei Botulinice dureaza intre 3 si 6 luni fiind influentat de dilutie, locul in care se injecteaza, toleranta individuala. Oricum, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de tipurile si marimea ridurilor de sanatatea si fermitatea pielii. Dupa o perioada tratamentul cu Botox trebuie reluat, efectul tratamentului dureaza mai mult de fiecare data iar rezultatele sunt tot mai bune. Pentru un efect constant sunt necesare aproximativ 2 – 3 injectari intr-un an.

Tratamentul cu injectii Botox este sigur daca este facut de un medic estetician experimentat, dar totusi foarte rar pot aparea si reactiile adverse care sunt temporare si pot fi :

  • durere si inrosirea zonei injectate
  • dureri de cap
  • simptome ca de gripa

Precautii inainte de tratament

Inainte cu o saptamana de Tratamentul Ridurilor de Expresie cu BOTOX nu se consuma alcool, cu 2 saptamani inainte se opreste administrarea de antiinflamatoare nesteroidiene, antibiotice. De preferat a nu se administra nici un fel de medicament in saptamana dinaintea tratamentului.

Contraindicatii tratament

  • Contraindicatii generale: diabet, femei insarcinate, afectiuni hematologice, fotosensibilitate, , cancer, dereglari hormonale, boli cutanate cronice
  • Contraindicatii zona tratata: acnee activă, răni deschise, cuperoză, boli ale pielii.
  • Contraindicatii medicamentoase: tratamente cu anticoagulante, antibiotice, blocante ale canalelor de calciu, medicamente antiinflamatorii corticosteroidiene

Programati-va acum, pentru a beneficia de tratamente de estetica medicala de ultima generatie, cu produse de top in lume si tehnici de injectare minim-invazive cu rezultate naturale, durabile si la cel mai bun raport calitate/pret din Cluj Napoca.

Medicii nostri specialisti, va primesc cu drag intr-o astmosfera calda si prietenoasa.