Tratament pete pigmentare

Ce sunt petele pigmentare

Petele pigmentare sunt rezultatul dereglarilor in procesul de productie a melaninei si pot aparea si sub influenta factorilor de reglare a functionarii celulelor epidermice. Cauzele aparitiei sunt multiple, expunerea la soare, dereglarilor hormonale sau inflamatii ale pielii.

TheBeautyClinic iti ofera solutii care le pot transforma intr o amintire: tratamente topice de pigmentare, peelinguri chimice, IPL-ul si procedurile laser au o eficienta crescuta in petele de pigmentare si chiar in leziunile pigmentare dermice. Astfel orice hiperpigementare, indifferent de localizare se poate rezolva.

Tipuri de pete:

Pistrui – de cele mai multe ori apar pe obraji, frunte si barbie insa la unii oameni pot apara si pe corp. Petele pot fii o culoare maro deschisa sau inchisa. In general se inmultesc in anotimpul calduros la expunerea solara.

Leziuni pigmentare dermale – nevul albastru, nevul Ota, nevul Ito, pigmenti dermali şi epidermali, nevii compuşi/combinati, hiperpigmentare postinflamatorie, melasma. Pete, leziuni solare – pot apare in urma expunerii indelungate la soare fara ca pielea sa fie protejata prin creme de protectie solara sau pot aparea independent de timpul de expunere. Pielea va incerca sa se autoprotejeze şi se va ingroşa crescând producerea de pigment melanin, deci se va observa o creştere a numarului de pete.

Pete datorate sarcinii – (Melasma): Datorita structurii hormonale a medicamentelor pentru controlul sarcinii şi datorita modificarilor hormonale din timpul sarcinii organismul poate produce excesiv pigment melanin, lucru care poate duce la aparitia petelor pe obraji, frunte si fata in special pentru ca aceste zone sunt mai expuse razelor solare. Aceste leziuni pot apare la fiecare sarcina datorita predispozitiilor genetice.

Macule – reprezinta pete ale pielii de culoare maro deschis sau mai inchis ce apar de obicei in zona obrajilor, fruntii sau fetei. De regula cresc ca numar in anotimpurile insorite şi se estompeaza in cele in care nu apare soarele.

Pete “cafe au lait” – Aceste pete de culoarea cafelei cu lapte pot aparea la nou-nascuti sau in primii ani de viata, si pot fi de diverse dimensiuni, uneori singulari, sau pot fi indicatorul unei neurofibromatoze sau altor afectiuni cutanate congenitale.

Pete dupa reactiile alergice – Unele medicamente orale sau unele creme cu aplicatie topicala (locala) pot duce la hiperpigmentarea pielii. Uneori pot aparea reactii alergice minore sau inrosiri ale pielii, sau pot avea loc unele reactii severe cu colectare de lichid zonal sau aparitia unor leziuni zonale.

Procedura

 In cadrul clinicii Dermafam va asteptam cu procedure de peeling, peelingul chimic, microdermabraziunea sau tratamentul laser pentru a obtine un efect excelent asupra tulburarilor de pigmentare.

Programati-va acum, pentru a beneficia de tratamente de estetica medicala de ultima generatie, cu produse de top in lume si tehnici de injectare minim-invazive cu rezultate naturale, durabile si la cel mai bun raport calitate/pret din Cluj Napoca.

Medicii nostri specialisti, va primesc cu drag intr-o astmosfera calda si prietenoasa.