Remodelare/Reintinerire Vaginala cu Acid Hialuronic

Prin acest tip de tratament se poate obtine o imbunatatire globala a aspectului ,a hidratarii, tonusului tesuturilor si este posibila ameliorarea aspectului organelor genitale externe , augmentarea regiunii punctului G (pentru cresterea orgasmului) sau se corecteaza peretii vaginali (afectati in urma nasterilor repetate), elasticitatea, troficitatea si hidratarea zonei mai ales dupa instalarea menopauzei.

Injectarile cu acid hialuronic in zona intima nu mai sunt demult un subiect tabu şi, ca orice alta procedura menita sa ne corecteze defectele fizice si a ne scape de frustrari, şi acest tip de corectare este foarte ceruta în clinicile de specialitate. Astfel, rejuvenarea, intinerirea, infrumusetarea sau chiar modelarea zonelor intime sunt proceduri estetice din ce in ce mai populare in randul femeilor, atat din Romania, cat si de peste hotare.

Rejuvenarea vaginala este o opţiune demna de luat în considerare pentru rezolvarea problemelor intime de cuplu, în situatii aparute ca urmare a stresului, a nasterilor multiple sau a problemelor de sanatate.

Injecțiile vaginale cu acid hialuronic

Acidul hialuronic poate fi injectat in vagin pentru a oferi o hidratare optima, in punctul G pentru a spori placerea sexuala sau in zona labiilor pentru a trata laxitatea pielii si a restabili volumul tesutului, intr-un mod similar fillerelor faciale. El are rolul de a rehidrata si repulpa zona, astfel mentinandu-i sau redandu-i elasticitatea si fermitatea.

Procedura de injectare cu acid hialuronic in zona intima necesita anestezie locala cu o crema anestezica si dureaza aproximativ 30 – 60 minute iar efectul se mentine timp de 6-12 luni.

Tratamentul se adreseaza in special femeilor in premenopauza si menopauza care sufera de deshidratare, pierderea tonusului si elasticitatii la nivelul zonei genitale externe, datorita scaderii nivelelor de estrogeni, dar nu numai. Este un fenomen similar imbatranirii pielii la nivelul fetei, astfel incat multipli factori pot contribui la accelerarea imbatranirii cutanate.

In unele cazuri, aceste simptome pot conduce chiar la disconfort fizic sau sexual, fiind clasic tratate chirurgical. In prezent exista aceasta varianta nechirurgicala de cosmetizare a zonei genitale externe, cu multiple beneficii:

  • rejuveneaza aspectul labiilor – acestea devin mai ferme si cu mai mult volum, ca in decadele anterioare de viata
  • creste increderea in sine a femeii
  • imbunatateste calitatea vietii sexuale
  • amelioreaza simptomele fizice asociate premenopauzei/menopauzei (uscaciune, lipsa de lubrifiere, laxitate, disconfort sexual)

Acidul hialuronic se comporta ca un burete, captand molecule de apa in aria unde este injectat (regiunea vulvo-vaginala). Asocierea cu un antioxidant prelungeste durata efectului hidratant si prin urmare ofera longevitate tratamentului. El are de asemeni rolul de a impiedica aparitia edemului dupa injectare.

Marirea punctului G cu acid hialuronic, echivalentul placerii sporite

De-a lungul timpului, punctul G a starnit nenumarate controverse. Unii specialisti i-au contestat existenta, altii l-au definit ca fiind o zona G, de o excitabilitate extrema, ce poate duce la orgasm prin simpla sa stimulare. Denumirea sa, punctul G, i-a fost data dupa medicul german, Grafenberg, care a descoperit ca in vaginul femeii, la aproximativ 5 cm de meatul urinar, exista pe un perete, o zona de excitabilitate maxima, ce poate provoca un orgasm de sine statator.

Desi la unele femei, punctul G, responsabil pentru cresterea placerii sexuale, este usor de gasit, la altele este foarte greu de localizat. Studiile realizate in urma depistarii punctului G au relevat faptul ca 7 din 10 voluntare prezinta aceasta zona erogena. Asadar, pentru a facilita depistarea si stimularea acestuia, se aplica o tehnica ce are ca scop marirea suprafetei in care acesta este localizat.

„Mai exact, aceasta interventie consta in injectarea de acid hialuronic in zona. Rezultatul interventiei este vizibil dupa cateva zile, acesta constand in ridicarea zonei in care se afla punctul G, care-l va face mult mai usor de gasit. Finalitatea consta in marirea starii de excitabilitate din timpul actului sexual, cresterea in intensitate a orgasmului si implicit imbunatatirea vietii sexuale”, explica Dr. Filis Demirgean, medic dermatolog.

Contraindicatii tratament

  • Contraindicatii generale: diabet, femei insarcinate, afectiuni hematologice, fotosensibilitate, , cancer, dereglari hormonale, boli cutanate cronice
  • Contraindicatii zona tratata: acnee activă, răni deschise, cuperoză, boli ale pielii.

Programati-va acum, pentru a beneficia de tratamente de estetica medicala de ultima generatie, cu produse de top in lume si tehnici de injectare minim-invazive cu rezultate naturale, durabile si la cel mai bun raport calitate/pret din Cluj Napoca.

Medicii nostri specialisti, va primesc cu drag intr-o astmosfera calda si prietenoasa.