Hipertrofia Maseteriana

Tratamentul cu botox este utilizat cu succes si in siguranta pentru:

  • hipertrofia maseteriana cu efect de subtiere a partii inferioare a fetei, eliminarea aspectului de “fata patrata” si ovalizarea fetei ,”V shape”
  • tratamentul bruxismului (scrasnitul dintilor)

Muschii maseteri sunt situati in partea laterala inferioara a fetei, iar cand sunt foarte voluminosi (hipertrofie maseteriana) confera un aspect aspru, patratos al fetei.

O linie mandibulara bine definita este considerata semn de tinerete si frumusete. Dar o forma patrata, marita in volum, sau asimetrica a partii inferioare a fetei data de marirea in volum a musculaturii maseteriene, poate fi estetic deranjanta.

Hipertrofia maseteriana poate fi insotita de bruxism si frecvent de inclestarea maxilarului ceea ce poate duce la deteriorarea dintilor, fracturi dentare, dureri dentare, dureri ale muschilor masticatori, dureri de cap.

Interventia nu necesita anestezie (cel mult aplicare gheata) si dureaza 10-15 minute. In cazul personelor sensibile se utilizeaza o crema anestezica ce se lasa aproximativ 10 min inainte de injectare. Dupa tratament va puteti relua activitatile imediat.

Aditional reducerii in volum a muschilor maseteri, tratamentul cu botox in aceasta zona ajuta la tratamentul bruxismului, prin reducerea durerilor si scaderea numarului de episoade de scrasnit al dintilor.

Rezultatele apar gradual.

In 2-4 saptamani de la tratament se vad primele rezultate, urmand ca acestea sa devina maxime in 6 saptamani si efectul se mentine pe parcursul a 4-6 luni. Se recomanda repetarea tratamentului pentru pastrarea rezultatelor si de asemenea pentru imbunanatirea efectului de subtiere a fetei. In timp sedintele se pot efectua mai rar , rezultatele pastrandu-se pentru o perioada mai lunga de timp.

Contraindicatii tratament

  • Contraindicatii generale: diabet, femei insarcinate, afectiuni hematologice, fotosensibilitate, , cancer, dereglari hormonale, boli cutanate cronice
  • Contraindicatii zona tratata: acnee activă, răni deschise, cuperoză, boli ale pielii.

Programati-va acum, pentru a beneficia de tratamente de estetica medicala de ultima generatie, cu produse de top in lume si tehnici de injectare minim-invazive cu rezultate naturale, durabile si la cel mai bun raport calitate/pret din Cluj Napoca.

Medicii nostri specialisti, va primesc cu drag intr-o astmosfera calda si prietenoasa.